Privat | Företag
Kundvagnen är tom

Så här går det till

Här hittar du instruktioner för hur du utför ditt köp i webbutiken. Du finner också information om hur du läser din distanskurs på Hermods. Behöver du hjälp med ditt köp eller vill ha mer information? Kontakta gärna Hermods Support på 010-142 10 00 eller via mejl på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Så här går det till att köpa en e-bok eller kurs i webbutiken
Privatperson

 1. Sök efter kurser eller e-böcker via sökfunktionen – du söker via listan eller fritext.
 2. Klicka på kursen eller e-boken i sökresultatlistan för att läsa mer.
 3. Lägg din vara i kundvagnen.
 4. Skriv in dina uppgifter. OBS! (Om du redan har ett konto i Novo, se då till att e-postadressen du uppger överensstämmer med den i Novo.)
 5. Klicka på Slutför köp.
 6. Välj betalsätt – kort eller faktura. Du kan välja att delbetala din faktura via Klarna.
 7. Du får ett bekräftelsemejl på ditt köp. Inom 24 helgfria timmar kommer dina inloggningsuppgifter.
 8. Du kan nu börja läsa kursen, yrkesutbildningen eller e-boken i vår utbildningsplattform Novo.

Företag eller organisation

 1. Sök efter kurser eller e-böcker via sökfunktionen – du söker via listan eller fritext.
 2. Klicka på kursen eller e-boken i sökresultatlistan för att läsa mer.
 3. Lägg din vara i kundvagnen.
 4. Skriv in dina uppgifter. OBS! (Om du redan har ett konto i Novo, se då till att e-postadressen du uppger överensstämmer med den i Novo.)
 5. Klicka på Slutför köp.
 6. Välj betalsätt – faktura.
 7. Du får ett bekräftelsemejl på ditt köp.
 8. Du får ett formulär per mejl där du anger vilka personer som ska läsa kursen, yrkesutbildningen eller e-boken och skickar tillbaka det till oss.
 9. Inom 24 helgfria timmar kommer inloggningsuppgifterna.
 10. Du/ni kan nu börja läsa kursen, yrkesutbildningen eller e-boken i vår utbildningsplattform Novo.

Så här går det till att läsa en distanskurs på Hermods

 1. Kontrollera att du har rätt teknik och utrustning.distanstjej rund
 2. Köp distanskursen i vår webbutik.
 3. Köp den e-bok eller de e-böcker som är till kursen. (Observera att det inte finns någon ångerrätt på e-böcker)
 4. Aktuell kurslitteratur hittar du i Kurs- och litteraturlistan. (Observera att det är väldigt viktigt att du har rätt ISBN-nummer på boken)

Inom cirka 24 helgfria timmar från det att du gjort din beställning hos oss får du ett mejl ”Välkommen till Hermods” med inloggningsuppgifter till ditt studierum på Internet i vår utbildningsplattform. Där finns din kurs/e-bok upplagd. I ditt studierum finns även en introduktion, som tar ca 30–60 minuter att göra. Det är en presentation av hur du arbetar i vår utbildningsplattform Novo.

Gymnasiekursen är upplagd så att du läser en bit i taget. Du får en studieguide till varje del som hjälper dig igenom avsnittet. När du är klar med ett avsnitt får du ett antal testa-dig-själv-frågor som rättas automatiskt. Resultatet på testet ser bara du själv och du kan göra om testet hur många gånger du vill.

När du känner att du behärskar avsnittet sänder du avsnittets uppdrag till din webblärare. Webbläraren rättar, kommenterar och ger ett omdöme. Sedan börjar du på nästa delmoment med hjälp av en ny studieguide, nya frågor och ett nytt uppdrag.

Intyg och betyg

Våra distanskurser och yrkesutbildningar som du köper i webbutiken ger betyg till företag och organisationer. Efter avslutad distanskurs kan du få ett intyg. Efter avslutad yrkesutbildning kan du få ett intyg och ett diplom. Vill du ha ett intyg på genomförd kurs mejlar du till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (samma gäller för yrkesutbildningar). Glöm inte ditt personnummer och vilken kurs/yrkesutbildning det gäller.