Privat | Företag
Kundvagnen är tom

Kakor (cookies)

Hermods webbplatser använder kakor för att förbättra användarupplevelsen och för att underlätta för besökaren (bland annat för formulär).

Bra att veta

Här hittar du information som är bra att veta inför studiestart på Hermods.

Teknik och utrustning

För att kunna läsa våra kurser behöver du ha tillgång till följande:

 • Hårdvara
 • PC eller Mac
 • Ljudkort
 • Internetuppkoppling, ADSL med minst 0,5 Mbit/s

Kringutrustning

 • Headset: hörlurar med mikrofon
 • Webbkamera

Dator och systemkrav
För att vår utbildningsplattform Novo ska fungera så bra som möjligt behöver du följande:

 • Dator
 • Anslutning till Internet
 • E-postadress

Ladda ner någon av följande webbläsare vid behov:

Obs! Vi rekommenderar ännu inte att använda utbildningsplattformen i Internet Explorer 10 med Windows 8.

Rekommenderad skärmupplösning
Vi rekommenderar skärmupplösningen 1024 x 768.

Program
Du kommer att under kursen behöva följande program:

Programmen laddar du hem gratis. Du får mer information när du påbörjar kursen.

Betyg

För kurser och yrkesutbildningar som du som företag köper till dig eller dina anställda utfärdas betyg och intyg efter godkänd kurs. Du måste själv be om intyg via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Glöm inte att ange personnummer och kurs.

Avgifter och betalning

Allmänna köpvillkor

Hermods AB (”Hermods”) säljer distanskurser och e-böcker via den egna internetbutiken. Genom att genomföra ett köp i webbutiken godkänner kunden/uppdragsgivaren Hermods köpvillkor.

Kunden/uppdragsgivaren godkänner också att namn, personuppgifter och organisationsnummer registreras i Hermods kundregister. Hermods reserverar sig för eventuella fel i kursinformationen.

Hermods bedriver uppdragsutbildning enligt de förutsättningar som anges i 6 kap. förordningen (2011:1108) om vuxenutbildning. Hermods uppdragsutbildning avser kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. Hermods har för uppdragsutbildningen tillstånd att sätta betyg, anordna prövning samt utfärda betyg enligt de bestämmelser som gäller för skolväsendet. Uppdragsutbildningen genomförs endast på uppdrag av juridiska personer. Kursdeltagare ska utses av uppdragsgivaren. Kursdeltagare som utses ska vara anställd hos uppdragsgivaren.

Köp
Distanskurser, yrkesutbildningar och e-böcker kan köpas av företag och organisationer. En enskild distanskurs kan dock endast registreras i en persons namn och med samma persons personnummer. Kursen kan inte säljas vidare eller byta ägare. Du måste ha svenskt personnummer och e-postadress för att påbörja distanskursen. När du valt önskade distanskurser eller e-böcker kopplas du till en betalningstjänst där betalning sker. 

Hermods erbjuder två betalningssätt:

 • Kortbetalning med VISA eller Mastercard.
 • Betalning mot faktura med tillgång till delbetalning via Klarna.

För att betalningen ska godkännas krävs att den som betalar är myndig, det vill säga över 18 år. Köp via webbutiken är genomfört när du erhållit ett bekräftelsemejl med ett kvitto.

Distanskursens upplägg och innehåll
Hermods kurser bedrivs via en webbaserad utbildningsplattform. Några arbetsdagar efter det att köpet registrerats skickas inloggningsuppgifter till dig med e-post. I utbildningsplattformen har du din studieplats med tester, uppdrag, samt kommunikation med en webblärare. För att genomföra distanskursen krävs tillgång till datorutrustning, Internet och för det mesta kurslitteratur.

Priser
Alla priser anges i svenska kronor och inklusive moms. Momsen för kurserna och för e-böckerna är 25 %.

Om fakturan inte betalas i tid tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor samt dröjsmålsränta. Inkassoavgiften är 180 kronor.

Kunduppgifter
Uppgifter om dig som kund/studerande lagras i Hermods kundregister så länge relationen varar i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). Namn, personnummer, adress, e-post krävs för att du ska kunna fullfölja distanskursen. Dina uppgifter lämnas inte vidare till tredje part med undantag för den information som lämnas till betalningsmottagaren Klarna. För att öka säkerheten vid Internethandel så används kryptering av informationen med SSL-certifikat.

Ångerrätt

Distanskurs
Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att kunden mottagit bekräftelsemejlet enligt distansköpslagen, förutsatt att distanskursen inte är påbörjad. När kursen är startad i Hermods utbildningsplattform upphör ångerrätten att gälla.

Det är viktigt att kunden anger namn, ordernummer och kontaktinformation i sin kontakt med Hermods. Om kunden köpt flera kurser och ångrar något av köpen så måste kunden i sin kontakt med Hermods ange vilket distanskurs det ångrade köpet gäller.

E-bok
Det finns ingen ångerrätt på e-böcker.